Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(7)
Forma i typ
Książki
(7)
Publikacje popularnonaukowe
(7)
Publikacje dydaktyczne
(3)
Publikacje informacyjne
(3)
Dostępność
dostępne
(7)
Placówka
Poczytalnia-Oddział dla dorosłych
(7)
Autor
Brodziński Marian G
(1)
Dominik Piotr (technologia żywności)
(1)
Eberhardt Andrzej
(1)
Kaprowski Wiesław (1932- )
(1)
Krawczyk Zbigniew (1930- )
(1)
Lewandowska-Tarasiuk Ewa
(1)
Midura Franciszek
(1)
Myśliwiec Grzegorz (1955- )
(1)
Sienkiewicz Jan Wiktor
(1)
Sienkiewicz Jan Wiktor (1960- )
(1)
Telep Jerzy (1943- )
(1)
Ćwik Bogdan
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(6)
Okres powstania dzieła
2001-
(7)
Kraj wydania
Polska
(7)
Język
polski
(7)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(3)
Temat
Bezrobocie
(1)
Etyka biznesu
(1)
Etyka zawodowa
(1)
Fizjologia człowieka
(1)
Gastronomia
(1)
Gospodarka terenowa
(1)
Higiena
(1)
Hotelarstwo
(1)
Komunikacja międzykulturowa
(1)
Odpoczynek
(1)
Polityka
(1)
Przemysł
(1)
Regionalizacja gospodarcza
(1)
Rynek pracy
(1)
Rząd (organ państwowy)
(1)
Sport
(1)
Społeczności lokalne
(1)
Turystyka
(1)
Wysiłek fizyczny
(1)
Zabytki techniki
(1)
Żywność
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Temat: miejsce
Polska
(2)
Mazowsze
(1)
Gatunek
Podręcznik
(3)
Materiały konferencyjne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(4)
Socjologia i społeczeństwo
(2)
Architektura i budownictwo
(1)
Kultura i sztuka
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
Podróże i turystyka
(1)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(1)
7 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 33 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Gastronomia we współczesnym hotelu / Piotr Dominik. - Warszawa : AlmaMer Wyższa Szkoła Ekonomiczna, 2008. - 159, [1] strona : ilustracje ; 24 cm.
astronomia we współczesnym hotelu przeznaczo,na, jest dla osób, które nie miały styczności na wcześniejszych etapach edukacji z zagadnieniami bezpośrednio związanymi z gastronomią i gastronomią hotelową. Książka stanowi swoiste kompendium wiedzy, którą można znaleźć w postaci rozproszonej w wielu podręcznikach z branży gastronomicznej. W publikacji, będącej podręcznikiem akademickim, zebrano naj istotniejsze informacje i podstawy z zakresu omawianej tematyki. Niniejsze opracowanie jest pozycją skierowaną do osób, które stoją u progu cyklu edukacyjnego, mającego w swym programie zagadnienia związane z gastronomią, ze szczególnym uwzględnieniem jej przejawów w hotelarstwie. Podręcznik ma na celu zaprezentować podstawy funkcjonowania gastronomii hotelowej w świetle współczesnych tendencji. W dzisiejszych czasach usługi gastronomiczne są jednym z istotniejszych elementów funkcjonowania hotelu, a dzisiejszy hotel, zajazd, pensjonat czy inny ośrodek z bazą noclegową coraz częściej dąży do zaspokojenia różnorodnych oczekiwań gościa, a przede wszystkim potrzeb żywieniowych. Gastronomia hotelowa nie jest zamkniętym zakładem żywienia. Z jej usług mogą korzystać nie tylko mieszkańcy hotelu, ale także wszyscy potencjalni goście indywidualni i zbiorowi spoza hotelu. To jedna z wielu form gastronomii, ale ma swoją specyfikę, wyróżniającą ją w całej branży. Od jej zakresu i standardu świadczonych usług zależy często frekwencja gości w hotelu. Z tego powodu trzeba podkreślić, że gastronomia jest ważną, integralną częścią zamierzeń gospodarczych współczesnego hotelu. Przeciętny turysta korzysta z gastronomii nie tylko w celu zaspokojenia głodu, ale również dla przyjemności. Ważne jest więc, aby nie tylko sprostać potrzebom fizjologicznym gości, ale też dysponować atrakcyjną ofertą potraw oraz form ich serwowania. Gastronomia hotelowa może stanowić potencjalnie źródło zysku oraz być drogą do zwiększenia konkurencyjności. Jakość oferowanych usług powinna być jednak na bardzo wysokim poziomie. Dlatego zasadniczą rolę przypisuje się bezpieczeństwu żywności, szczególnie w masowej ofercie, czego przykładem może być działalność cateringowa. Autor wyraża nadzieję, że niniejsze opracowanie stanie się przydatnym kompendium wiedzy na prezentowany temat. Publikacja nie wyczerpuje zagadnieńz zakresu opracowania, natomiast stanowi pewien wstęp do dalszych poszukiwańoraz analizy szeroko rozumianej literatury przedmiotu. Piszący te słowa oczekuje również na opinie odbiorców prezentowanej publikacji, które mogą być cenne dla udoskonalenia następnych wydań opracowania.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 72 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 338.48 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 33 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Studia, Monografie / [Almamer Wyższa Szkoła Ekonomiczna])
Zawiera wykresy i tabele.
Publikacja zawiera analizę rozmiarów bezrobocia na przykładzie wybranych lokalnych rynków pracy oraz skuteczności metod ograniczenia bezrobocia stosowanych przez urzędy pracy na tych rynkach. Ocena taka, prezentowana na tle rozmiarów zjawiska, jest podstawą do formułowania wniosków co do celowości kontynuowania dotychczasowych form ograniczenia bezrobocia i konieczności poszukiwania innych rozwiązań.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 331 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej